[Acasa] [Locatie] [Conditii] [Tarife] [Poze] Sighisoara [Contact]



SIGHISOARA

[Poze Sighisoara] [Harti]

Istoric


  De mai bine de 800 de ani Sighisoara este singurul Oras-Cetate locuit neintrerupt din Europa Centrala si de Est. Pe an ce trece, atrasi de farmecul orasului si al Cetatii, tot mai multi turisti vin in pelerinaj in Sighisoara.
  Odata pasit pe caldaramul batranelor strazi din cetate, dintre toate orasele tarii, Sighisoara se intipareste cel mai adanc pe retina si in sufletul peregrinului.
  La fiecare pas strabatut pe aceste strazi ascund si dezvaluie intr-o elaborata dar fireasca scenografie urbana, tablouri medievale care incanta ochiul si incita imaginatia.
  Mult hulitul Ev Mediu este recueprat la Sighisoara sub forma turismului prin intermediul Iudicului, a ritualului, a sacrului, a misterului, a miracolului, a rigurozitatii ideii si a spiritului enciclopedic, sub semnul generos al aventurii culturale si al solidaritatii umane. Drumul Romaniei spre Europa trece si prin Sighisoara.
  O unitate a Legiunii a XIII- Gemina, in epoca romana a rdicat, pe platoul din fata Dealului Turcului, Castrum Stenarum. E atestata si continuitatea locuirii in sec. IV-XII de catre populatia romaneasca inca din perioada formarii ei .
  Configuratia urbana a Sighisoarei se datoreaza colonistilor germani adusi de regele maghiar Geza II in sec. XII.
  Cea mai veche mentiune documentara a Sighisoarei dateaza din 1280, sub denumirea de "Castrum Sex". Intr-un document din 1431 emis de Vlad Dracul, este consemnat, pentru prima oara, toponimul romanesc "Sighisoara".
email: cristub@club.sigedu.ro